Empanadas aux légumes et pesto

Empanadas aux légumes et pesto

3.2 6 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
5 portions

Składniki

Les empanadas
  • d'oignon
    50 g
  • de mozzarella coupée en morceaux
    225 g
  • de tomates coupées en deux
    200 g
  • de basilic frais
    10 g
  • de sel
    1 pincée
  • de poivre fraîchement moulu
    1 pincée
  • de sauce au piment, type Tabasco®
    5 gouttes
  • de ketchup
    1 c. à café
  • d'herbes de Provence déshydratées
    1 pincée
  • pâte feuilletée maison
    1
  • jaune d'œuf
    1
  • farine pour le plan de travail
Le pesto
  • de parmesan coupé en morceaux
    50 g
  • de pignons de pin grillés
    30 g
  • de basilic frais
    40 g
  • d'ail
    2 gousses
  • de sel
    1 pincée
  • d'huile d'olive
    8 c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 598.4 kcal / 2482.4 kJ
Białko 17.6 g
Tłuszcz 42 g
Węglowodany 35.6 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 11.2 g
Sód 380.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...