Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 œufs
- 100 g de sucre en poudre
- 100 g de farine
- 100 g de beurre mou, en morceaux, et un peu pour le moule
- 200 g de crème de marrons
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- 2 c. à soupe de rhum
- 1 pincée de sel
- 2 poires, en lamelles
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2467 kJ / 588 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 82 g
- Tłuszcz
- 24 g
Alternatywne przepisy
Le fénétra (tarte toulousaine aux abricots)
1 Std. 40 Min
Clafoutis abricot-romarin
55min
Gâteau aux pommes
1h
Cake aux abricots et au citron
55min
Couronne à la pomme et au citron
50min
Carré au citron, miel et huile d'olive
2h 30min
Cake aux fruits secs
2h
Moelleux citron-myrtille
1h 5min
Gâteau à la fleur d'oranger et amandes
55min
Cake à la crème de marrons
1h
Moelleux à la crème de marrons et au chocolat
1h
Gâteaux banane-noisette
55min