![Gâteau à la crème de marrons et poires Gâteau à la crème de marrons et poires](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/c9fb356daf2a0416b7e945673874d230/Derivates/47ea0a947556813080c1c9d32e2f70164c65ceb5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 œufs
- 100 g de sucre en poudre
- 100 g de farine
- 100 g de beurre mou, en morceaux, et un peu pour le moule
- 200 g de crème de marrons
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- 2 c. à soupe de rhum
- 1 pincée de sel
- 2 poires, en lamelles
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2467 kJ / 588 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 82 g
- Tłuszcz
- 24 g
Alternatywne przepisy
Tiramisu aux abricots et au miel
4 Std. 40 Min
Gâteau aux pommes
1 Std.
Cake aux abricots et au citron
55min
Moelleux citron-myrtille
1u. 5min
Financiers à la framboise
25min
Banana bread à la cannelle
1u. 5min
Cake à la crème de marrons
1 Std.
Fiadone au citron
3 Std. 50 Min
Cake au citron
1h 50min
Quatre-quarts coco-citron vert
1u. 5min
Cookies aux noix de Macadamia
45 Min
Babka pistache et fleur d'oranger
4h 5min