![Pan etíope (Injera) Pan etíope (Injera)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/24ec1781-4184-4f15-9188-5b1c7f0add9d/Derivates/becc9b5c-b534-4a28-bb24-2eadba9aed89.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de harina de teff
- 500 g de agua
- 2 pizcas de sal
- aceite de girasol (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 8 piezas
- Kalorie
- 3840.9 kJ / 918 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 183 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 20 g
- Sód
- 325 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Berenjena vegana al curry de Massaman
50 min
Bases: bechamel vegana, lentejas rojas, espinacas salteadas y champiñones
2h 20min
Moussaka de lentejas
2h 20min
Olla caliente tailandesa
1 godz. 30 min
Guisado de lentejas etíope (Misir wat)
35min
Ensalada de trigo bulgur, frijoles y atún TM6
45 min
Fideos chinos con curry y vegetales
45 min
Falafel de zanahoria
30 min
Pavo en mole de frutas secas
2h
Hamburguesa de betabel con cebolla caramelizada
3h 10min
Salmón en costra con risotto de limón
45 min
Lentejas marinadas
35min