![Bollos preñaos Bollos preñaos](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2C097711-4323-449F-9963-A09FAD775F03/Derivates/C4121F57-E842-4FA9-BF93-8576B271CB05.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g de levadura prensada fresca
- 350 g de agua
- 400 g de harina de fuerza (y un poco más para espolvorear)
- 200 g de harina
- 1 cucharadita de sal
- 2 chorizos asturianos (aprox. 200 g c/u) en 18 trozos
- 60 g de dados de beicon
Para el horno
- 150 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 857 kJ / 205 kcal
- Białko
- 9.31 g
- Węglowodany
- 24.32 g
- Tłuszcz
- 7.83 g
- Błonnik
- 1.26 g
Alternatywne przepisy
Magdalenas de nata
1 godz.
Pizza 2 sabores
30min
Bollitos preñaos
50min
Bollos de leche rellenos de chocolate
2 godz. 30 min
Masa para empanada con levadura
1 godz. 20 min
Pan de sidra preñao
1 godz. 10 min
Roscón de Reyes
4 Std.
Hornazo de Salamanca
50min
Suizos
2 godz. 30 min
Tosta de cangrejo y atún
10 Min
Rolls de jamón y queso
45 min
Bollos de mantequilla de Bilbao
5 godz.