Blueberry cheesecake ice cream

Blueberry cheesecake ice cream

4.9 27 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 14 godz. 35 min
8 portions

Składniki

Cheesecake ice cream
  • sugar
    150 g
  • egg yolks
    6
  • milk
    260 g
  • vanilla pod seeds only
    1
  • salt
    ½ tsp
  • cream, min. 30% fat
    430 g
  • cream cheese cut in pieces
    250 g
Blueberry sauce
  • blueberries
    250 g
  • sugar
    180 g
  • freshly squeezed lemon juice
    20 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 499.1 kcal / 2088.4 kJ
Białko 6.7 g
Tłuszcz 30.5 g
Węglowodany 52.1 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 17.5 g
Sód 309.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...