Blueberry cheesecake ice cream
TM6

Blueberry cheesecake ice cream

4.8 (17 ocen)

Składniki

Cheesecake ice cream

  • 150 g sugar
  • 6 egg yolks
  • 260 g milk
  • 1 vanilla pod, seeds only
  • ½ tsp salt
  • 430 g cream, min. 30% fat
  • 250 g cream cheese, cut in pieces

Blueberry sauce

  • 250 g blueberries
  • 180 g sugar
  • 20 g freshly squeezed lemon juice

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
2088.4 kJ / 499.1 kcal
Białko
6.7 g
Węglowodany
52.1 g
Tłuszcz
30.5 g
Tłuszcz nasycony
17.5 g
Błonnik
0.8 g
Sód
309.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy