
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ganache
- 60 g semisweet chocolate
- 60 g heavy cream 30%-40% M.F.
Cake
- non-stick spray oil
- 170 g sugar
- 100 g vegetable oil
- 85 g plain Greek yoghurt
- 1 egg large
- 1 egg yolk from a large egg
- ¾ tsp vanilla extract, natural
- 85 g all-purpose flour
- 45 g unsweetened cocoa powder
- ¾ tsp instant espresso powder
- ½ tsp baking soda
- ¼ tsp salt
- 400 g water
- fresh raspberries to garnish
-
icing sugar to serve
lub whipped cream to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 433.5 kcal / 1813.8 kJ
- Białko
- 6.5 g
- Tłuszcz
- 25.7 g
- Węglowodany
- 51.4 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.4 g
- Sód
- 234.1 mg