Aloha Carrot Cake

Aloha Carrot Cake

4.7 49 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
12 portions

Składniki

Cake
  • vegetable oil plus extra to grease
    100 g
  • all-purpose flour plus extra to dust
    200 g
  • carrots (approx. 3 medium), peeled, cut into pieces, plus extra, thinly sliced, to garnish
    170 g
  • sugar
    200 g
  • large eggs
    2
  • baking powder
    1 tsp
  • baking soda
    1 tsp
  • ground cinnamon
    1 tsp
  • salt
    ¼ tsp
  • ground nutmeg
    ¼ tsp
  • canned crushed pineapple, in juice undrained
    225 g
    225 g canned pineapple pieces, in juice, undrained
Cream Cheese Frosting
  • cream cheese chilled, cut into 4 pieces
    85 g
  • unsalted butter room temperature
    30 g
  • lemon juice
    2 - 3 tsp
    2 - 3 tsp pineapple juice
  • icing sugar
    200 g
  • ground nutmeg
    ¼ tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 336 kcal / 1405.8 kJ
Białko 3.8 g
Tłuszcz 13.9 g
Węglowodany 50.3 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 3.5 g
Sód 382.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...