Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cake
- 100 g vegetable oil, plus extra to grease
- 200 g all-purpose flour, plus extra to dust
- 170 g carrots (approx. 3 medium), peeled, cut into pieces, plus extra, thinly sliced, to garnish
- 200 g sugar
- 2 large eggs
- 1 tsp baking powder
- 1 tsp baking soda
- 1 tsp ground cinnamon
- ¼ tsp salt
- ¼ tsp ground nutmeg
-
225
g canned crushed pineapple, in juice, undrained
lub 225 g canned pineapple pieces, in juice, undrained
Cream Cheese Frosting
- 85 g cream cheese, chilled, cut into 4 pieces
- 30 g unsalted butter, room temperature
-
2 - 3
tsp lemon juice
lub 2 - 3 tsp pineapple juice - 200 g icing sugar
- ¼ tsp ground nutmeg
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1405.8 kJ / 336 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 50.3 g
- Tłuszcz
- 13.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 382.8 mg
Alternatywne przepisy
Traditional Canadian Pie Pastry
15 Min
Cheesecake (Baked)
7 Std. 20 Min
Spiced Butternut Squash Bundt Cake with Maple Glaze
1h 5min
Lemon Peel Pound Cake
1 Std. 50 Min
Peanut Butter Cookies
45 Min
Blueberry cheesecake ice cream
14 Std. 35 Min
Cranberry and Clementine Cookie
25 Min
Bread Rolls with Condensed Milk
1h 15min
Carrot Muffins with Vegan Cream Cheese Icing
40 min
Pineapple Upside Down Cake
1h 15min
Speculoos
3h
Aloha Carrot Cake
1h 20 min