Oat porridge with dates and cardamom

Oat porridge with dates and cardamom

4.7 37 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
6 portions

Składniki

  • pistachio nuts, unsalted or other type of nuts (e.g. walnuts, almonds etc.)
    30 - 40 g
  • pitted dates
    200 g
  • milk
    850 g
  • sugar (opcjonalnie)
    50 g
  • ground cardamom
    1 tsp
  • oat flakes large
    150 g
  • blossom water
    2 tbsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portions

Białko 8.6 g
Kalorie 1347 kJ / 322 kcal
Tłuszcz 10.4 g
Węglowodany 48.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...