Carrot Cake Muffins with Walnut Crumble

5.0 2 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
8 portions

Składniki

  • milk
    30 g
  • white vinegar
    ½ tsp
  • walnut, shelled
    40 g
  • butter cut in pieces
    30 g
  • brown sugar
    110 g
  • mixed seeds
    2 tbsp
  • ground cinnamon
    1 tsp
  • carrots cut in pieces
    110 g
  • plain flour
    120 g
  • eggs
    2
  • baking soda
    ¼ tsp
  • baking powder
    ½ tsp
  • salt
    ¼ tsp
  • sunflower oil
    60 g
  • natural vanilla extract (opcjonalnie)
    ½ tsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 161.1 mg
Białko 6.6 g
Kalorie 1320.8 kJ / 315.7 kcal
Tłuszcz 20 g
Błonnik 4.9 g
Tłuszcz nasycony 9.4 g
Węglowodany 29.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...