
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
2 ¼
tsp active dry yeast
lub 15 g fresh yeast crumbled - 1665 g water divided, plus extra to sprinkle
- 550 g bread flour plus extra to dust
- 2 tsp salt
- 1 tsp Rustic Bread Spice Mix (see Tip) (opcjonalnie)
- neutral oil e.g. vegetable, canola, safflower, to grease
- 60 g vinegar
- 30 g lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 182.9 kcal / 765.2 kJ
- Białko
- 6.3 g
- Tłuszcz
- 0.9 g
- Węglowodany
- 36.4 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Sód
- 394.6 mg
Alternatywne przepisy
Newfoundland White Bread and Toutons (Frybread)
4 godz. 40 min
Sticky Buns
3 godz. 45 min
Buttermilk Bread
2 godz.
Sourdough Ciabatta
9 godz. 25 min
Rustic Sourdough Bread
28 godz. 10 min
Rustic Spice Mix for Bread
5 min
Raspberry Jam
45 min
Seeded bread loaf
3 godz. 20 min
Rye sourdough loaf
18 godz. 20 min
Rye sourdough baguettes
27 godz. 20 min
Artisan Bread (Betty)
4 godz. 35 min
Simple Mixing Bread
3 godz. 20 min