Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
2 ¼
tsp active dry yeast
lub 15 g fresh yeast, crumbled - 1665 g water, divided, plus extra to sprinkle
- 550 g bread flour, plus extra to dust
- 2 tsp salt
- 1 tsp Rustic Bread Spice Mix (see Tip) (opcjonalnie)
- neutral oil, e.g. vegetable, canola, safflower, to grease
- 60 g vinegar
- 30 g lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 765.2 kJ / 182.9 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 36.4 g
- Tłuszcz
- 0.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 394.6 mg
Alternatywne przepisy
Rustic Spice Mix for Bread
5min
Fresh pasta dough
1h
Newfoundland White Bread and Toutons (Frybread)
4h 40 min
Baguettes
3h 45min
Rustic homemade tofu
24h 30min
Baguettes
3h 45min
Focaccia with Sea Salt Flakes (TM5/6 Metric)
1 Std. 40 Min
Basic bread dough
5min
Apple Wheat Starter
72sa 20 dk
Wonderful White Bread
5h
Simple Mixing Bread
3h 20 min
Artisan Bread (Betty)
4 godz. 35 min