Artisan Bread (Betty) Metric

Artisan Bread (Betty) Metric

4.7 61 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 35 min
12 slices

Składniki

  • active dry yeast
    2 ¼ tsp
    15 g fresh yeast, crumbled
  • water divided, plus extra to sprinkle
    1665 g
  • bread flour plus extra to dust
    550 g
  • salt
    2 tsp
  • Rustic Bread Spice Mix (opcjonalnie) (see Tip)
    1 tsp
  • neutral oil e.g. vegetable, canola, safflower, to grease
  • vinegar
    60 g
  • lemon juice
    30 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 slice

Sód 394.6 mg
Białko 6.3 g
Kalorie 765.2 kJ / 182.9 kcal
Tłuszcz 0.9 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 0.1 g
Węglowodany 36.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...