Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
2 ¼
tsp active dry yeast
lub 15 g fresh yeast, crumbled - 1665 g water, divided, plus extra to sprinkle
- 550 g bread flour, plus extra to dust
- 2 tsp salt
- 1 tsp Rustic Bread Spice Mix (see Tip) (opcjonalnie)
- neutral oil, e.g. vegetable, canola, safflower, to grease
- 60 g vinegar
- 30 g lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 765.2 kJ / 182.9 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 36.4 g
- Tłuszcz
- 0.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 394.6 mg
Alternatywne przepisy
Apple Wheat Starter
72 godz. 20 min
Newfoundland White Bread and Toutons (Frybread)
4h 40min
Sourdough Bread with Olives
5 godz. 20 min
Bagels
1h 20min
Rustic Sourdough Bread
28 godz. 10 min
Sourdough Baguettes
15h
White Bread
6 Std.
Rustic Spice Mix for Bread
5min
Seeded bread loaf
3h 20 min
Artisan Bread (Betty)
4 godz. 35 min
Pretzel Bread
2h
Simple Mixing Bread
3h 20 min