Urządzenia i Akcesoria
Rainbow Cake
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
24 portions
Składniki
Cake Layers
-
sugar14 oz
-
unsalted butter room temperature, in pieces14 oz
-
salt½ tsp
-
vanilla extract1 tbsp
-
large eggs6
-
cake flour14 oz
-
baking powder1 tbsp
-
gel food colorings (½ tsp each purple, blue, green, yellow, orange and red dye)3 tsp
Frosting
-
white chocolate in pieces10 ½ oz
-
unsalted butter cut into pieces3 ½ oz
-
cream cheese cut into pieces24 oz
-
2 oz orange juiceorange liqueur2 oz
-
confectioners sugar3 ½ oz
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
235.7 mg
Białko
6.1 g
Kalorie
2030.9 kJ /
485.4 kcal
Tłuszcz
32.2 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
19.1 g
Węglowodany
43.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Buttercream Frosting
5 min
Classic White Cake
1 godz. 30 min
Chocolate butter cream
10 min
Vanilla Cupcakes
1 godz. 10 min
Piñata Cake
1 godz. 40 min
Red Velvet Cake
1 godz. 20 min
Marshmallow Milk
10 min
Pumpkin Spice Sugar Cookies
55 min
Vanilla Cupcakes
1 godz. 10 min
Basic chocolate cupcakes
40 min
Sugar Cookies
1 godz. 30 min
Basic vanilla cupcakes
35 min