Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- extra virgin olive oil
- 430 g bread flour, plus extra to dust
- 340 g sourdough starter (apple wheat starter), (see Tip)
- 225 g water, room temperature
- 1 tbsp salt
- 1 tsp dried instant yeast (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 864.9 kJ / 206.7 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 35.6 g
- Tłuszcz
- 4.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 595.6 mg
Alternatywne przepisy
Sourdough Starter Discard Focaccia
2sa 55 dk
Mother sourdough starter
108h 20min
Sourdough pizza base
3 Std. 5 Min
Sourdough Baguettes
15h
Sourdough Bread with Olives
Ninguna valoración
Apple Wheat Starter
72 Std. 20 Min
Inverted Sugar Syrup
4h 20min
Rustic Sourdough Bread
28hod. 10min
Rye sourdough baguettes
27h 20 min
Sourdough Starter Discard Pizza Dough
4hod. 10min
Sourdough Starter Discard English Muffins
4hod. 10min
Everyday sourdough loaf
4h 20min