Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- extra virgin olive oil
- 430 g bread flour, plus extra to dust
- 340 g sourdough starter (apple wheat starter), (see Tip)
- 225 g water, room temperature
- 1 tbsp salt
- 1 tsp dried instant yeast (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 864.9 kJ / 206.7 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 35.6 g
- Tłuszcz
- 4.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 595.6 mg
Alternatywne przepisy
Sourdough Bread with Olives
5h 20 min
Rustic Sourdough Bread
28j 10 menit
Rustic Sourdough Bread
28j 10 menit
Rye sourdough starter powder
24j 10 menit
Sourdough Baguettes
15h
Rye sourdough baguettes
27 Std. 20 Min
Apple Wheat Starter
72sa 20 dk
Sourdough pizza base
3 Std. 5 Min
Sourdough Starter Discard Focaccia
2 godz. 55 min
Sourdough Starter Discard Banana Bread
1h 10 min
Mother sourdough starter
108h 20 min
Everyday sourdough loaf
4 Std. 20 Min