Gâteau meringué aux fruits rouges

Gâteau meringué aux fruits rouges

4.2 33 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 50 min
8 portions

Składniki

La pâte
  • de farine de blé
    250 g
  • de beurre coupé en morceaux
    125 g
  • de sucre en poudre
    75 g
  • œuf
    1
  • d'eau
    65 g
La garniture
  • de sucre en poudre
    170 g
  • d'amandes émondées
    100 g
  • blancs d'œufs
    4
  • de fécule de maïs
    2 c. à soupe
  • de cannelle en poudre
    1 c. à café
  • de fruits rouges frais variés
    500 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 475 kcal / 1997 kJ
Białko 8.9 g
Tłuszcz 21.1 g
Węglowodany 62.3 g
Błonnik 5.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...