Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 250 g de farine de blé
- 125 g de beurre, coupé en morceaux
- 75 g de sucre en poudre
- 1 œuf
- 65 g d'eau
La garniture
- 170 g de sucre en poudre
- 100 g d'amandes émondées
- 4 blancs d'œufs
- 2 c. à soupe de fécule de maïs
- 1 c. à café de cannelle en poudre
- 500 g de fruits rouges frais variés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1997 kJ / 475 kcal
- Białko
- 8.9 g
- Węglowodany
- 62.3 g
- Tłuszcz
- 21.1 g
- Błonnik
- 5.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau magique aux framboises
3h 15min
Charlotte au café façon tiramisu
12h 45min
Mousse aux griottes
2 godz. 30 min
Mousse d'abricot aux amandes
Brak ocen
Amandine aux abricots
1 Std. 30 Min
Semifrio pêche-abricot
3 godz. 35 min
Tarte tutti frutti à la vanille
3 godz. 20 min
Cobbler à la cerise
40 Min
Tartelette aux fruits rouges
1 Std.
Tiramisu aux cerises
2 godz. 15 min
Tarte aux fruits rouges et mascarpone
1 Std. 30 Min
Fraisier macaroné revisité
2 Std. 45 Min