![Gâteau meringué aux fruits rouges Gâteau meringué aux fruits rouges](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5A4F7833-286E-4A6C-B9ED-4E23D28F6857/Derivates/7042AE01-7EC8-4C8F-AC25-9E76EFFF0B4C.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 250 g de farine de blé
- 125 g de beurre, coupé en morceaux
- 75 g de sucre en poudre
- 1 œuf
- 65 g d'eau
La garniture
- 170 g de sucre en poudre
- 100 g d'amandes émondées
- 4 blancs d'œufs
- 2 c. à soupe de fécule de maïs
- 1 c. à café de cannelle en poudre
- 500 g de fruits rouges frais variés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1997 kJ / 475 kcal
- Białko
- 8.9 g
- Węglowodany
- 62.3 g
- Tłuszcz
- 21.1 g
- Błonnik
- 5.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Amandine à la cerise
2h
Cheesecake aux pommes
3 Std. 30 Min
Tarte aux abricots et au nougat
2h 20min
Tartes au sucre et aux fruits d'été
1 godz. 45 min
Bouchées chocolat et noix
25min
Tartelettes amandine aux framboises
1 godz. 20 min
Gâteau chocolat-abricot
2h
Tarte chocolat café
3h 15 min
Tarte crumble aux abricots
1 godz. 40 min
Gâteau basqu'ô fraises
1 godz. 45 min
Tarte au citron de Menton
1h 15 min.
Amandine aux abricots
1 godz. 30 min