Gâteau meringué aux fruits rouges

Gâteau meringué aux fruits rouges

4.2 33 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 50 min
8 portions

Składniki

La pâte
  • 250 g de farine de blé
  • 125 g de beurre coupé en morceaux
  • 75 g de sucre en poudre
  • 1 œuf
  • 65 g d'eau
La garniture
  • 170 g de sucre en poudre
  • 100 g d'amande émondée
  • 4 blancs d'œufs
  • 2 c. à soupe de fécule de maïs
  • 1 c. à café de cannelle en poudre
  • 500 g de fruits rouges frais variés

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 8.9 g
Kalorie 1997 kJ / 475 kcal
Tłuszcz 21.1 g
Błonnik 5.6 g
Węglowodany 62.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...