Erbsensuppe mit Tintenfischringen und Tomaten
TM6 TM5

Erbsensuppe mit Tintenfischringen und Tomaten

4.6 (26 ocen)

Składniki

  • 300 g Wasser
  • 400 g Erbsen, TK
  • 500 g Tintenfischringe (siehe Tipp)
  • 1 TL Salz und etwas mehr zum Würzen
  • Pfeffer zum Würzen
  • 30 g Olivenöl
  • 1 Knoblauchzehe
  • 200 g Cherry-Tomaten und etwas mehr zum Garnieren
  • 3 Stängel Minze, abgezupft

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1115 kJ / 266 kcal
Białko
28 g
Węglowodany
15 g
Tłuszcz
9 g
Błonnik
6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy