Best lemon drizzle cake

Best lemon drizzle cake

4.2 10 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
10 portions

Składniki

Lemon cake
  • unsalted butter softened and cut into pieces, plus extra to grease
    150 g
  • eggs
    2
  • white sugar
    170 g
  • grated lemon zest (1-2 lemons)
    1 tbsp
  • self-raising flour
    170 g
  • milk
    170 g
  • sea salt
    1 pinch
Lemon drizzle
  • icing sugar to taste
    120 - 150 g
  • lemon juice (1½ - 2 ½ lemons), to taste
    30 - 50 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 241.4 mg
Białko 3.9 g
Kalorie 1317.3 kJ / 314.9 kcal
Tłuszcz 14 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 8.5 g
Węglowodany 44.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...