Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sticky Sriracha Shrimp
- 16 - 20 oz raw medium shrimp, peeled and deveined
- 6 oz carrots, cut into batons
- 6 oz broccolini, trimmed
- 4 oz red cabbage, shredded
- 4 oz snow peas, trimmed
- 3 garlic cloves
- 7 oz water
- 2 oz tamari sauce
- 1 ½ oz honey
- 3 tbsp corn starch
- 2 - 3 tbsp sriracha, to taste
Vegetables and Black Rice
-
8
oz black rice
lub 8 oz long-grain white rice - 35 oz water
- ½ tsp salt (opcjonalnie)
- 1 tbsp black sesame seeds
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1816 kJ / 434 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 73 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 2004 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pineapple Teriyaki Salmon
30 min
Tuna and Avocado Salad with Fermented Onions (with Cutter)
20 Min
Beet Salad with Blood Orange Balsamic Vinaigrette
35 min
Fennel, Celery and Green Apple Salad (TM6)
15 Min
Hawaiian Summer Rolls
1h
Light and Fresh Beet Pasta
20 Min
West African Peanut Soup with Chicken
50 min
Brown Rice Salad with Turmeric Dressing
1h
Green Tea Salmon with Asian Slaw
1h 20 min
Spring Greens and Grapefruit Salad
30 min
Tofu Ramen Bowl
55 min
Roasted Vegetables with Farro and Lemon Feta Dressing (Ben)
55 min