Curry Seafood Chowder

Curry Seafood Chowder

4.2 10 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • yellow onions cut into pieces
    6 oz
  • carrots cut into pieces
    3 oz
  • celery cut into pieces
    3 oz
  • garlic cloves
    3
  • unsalted butter cut into pieces
    1 ½ oz
  • all-purpose flour
    1 ½ oz
  • dried thyme
    2 tsp
  • curry powder
    1 ½ tsp
  • salt to taste
    1 tsp
  • ground black pepper to taste
    ¼ tsp
  • russet potatoes peeled, diced
    8 oz
  • seafood stock
    22 oz
  • heavy cream
    3 oz
  • firm white fish diced
    8 oz
  • bay scallops
    6 oz
  • large shrimp, raw, peeled, deveined
    10 oz
  • chopped parsley to garnish
    fresh chives, to garnish

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1722 mg
Białko 33.2 g
Kalorie 1792.2 kJ / 428.4 kcal
Tłuszcz 19.8 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 11.2 g
Węglowodany 29.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...