Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 oz yellow onions, cut into pieces
- 3 oz carrots, cut into pieces
- 3 oz celery, cut into pieces
- 3 garlic cloves
- 1 ½ oz unsalted butter, cut into pieces
- 1 ½ oz all-purpose flour
- 2 tsp dried thyme
- 1 ½ tsp curry powder
- 1 tsp salt, to taste
- ¼ tsp ground black pepper, to taste
- 8 oz russet potatoes, peeled, diced
- 22 oz seafood stock
- 3 oz heavy cream
- 8 oz firm white fish, diced
- 6 oz bay scallops
- 10 oz large shrimp, raw, peeled, deveined
-
chopped parsley, to garnish
lub fresh chives, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1792.2 kJ / 428.4 kcal
- Białko
- 33.2 g
- Węglowodany
- 29.6 g
- Tłuszcz
- 19.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.2 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 1722 mg
Alternatywne przepisy
U.S. Digital Flipbook #2
2h
Lemon Garlic Salmon
2h 20min
Chickpea Ratatouille
1h
Potato Curry Soup
35min
Steamed Frittata Egg Cups
45 min
Cherry Amaretto Dream
10min
Broccoli Red Lentil Soup
25min
Mussels in Turmeric and Ginger Broth
20 min
Sopa de Pollo (Chicken Soup)
45 min
Potato and Rosemary Focaccia
2 Std. 35 Min
Steamed Crème Brûlée
4 godz. 45 min
Arroz con Pollo a la Chorrea (Chicken and Rice)
45 min