Osłona noża miksującego jest potrzebna.

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest osłona noża miksującego. Dowiedz się więcej

Curry Seafood Chowder
TM6 TM5

Curry Seafood Chowder

4.6 (5 ocen)

Składniki

  • 6 oz yellow onions, cut into pieces
  • 3 oz carrots, cut into pieces
  • 3 oz celery, cut into pieces
  • 3 garlic cloves
  • 1 ½ oz unsalted butter, cut into pieces
  • 1 ½ oz all-purpose flour
  • 2 tsp dried thyme
  • 1 ½ tsp curry powder
  • 1 tsp salt, to taste
  • ¼ tsp ground black pepper, to taste
  • 8 oz russet potatoes, peeled, diced
  • 22 oz seafood stock
  • 3 oz heavy cream
  • 8 oz firm white fish, diced
  • 6 oz bay scallops
  • 10 oz large shrimp, raw, peeled, deveined
  • chopped parsley, to garnish
    lub fresh chives, to garnish

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1792.2 kJ / 428.4 kcal
Białko
33.2 g
Węglowodany
29.6 g
Tłuszcz
19.8 g
Tłuszcz nasycony
11.2 g
Błonnik
4 g
Sód
1722 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy