Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 oz yellow onions, cut into pieces
- 3 oz carrots, cut into pieces
- 3 oz celery, cut into pieces
- 3 garlic cloves
- 1 ½ oz unsalted butter, cut into pieces
- 1 ½ oz all-purpose flour
- 2 tsp dried thyme
- 1 ½ tsp curry powder
- 1 tsp salt, to taste
- ¼ tsp ground black pepper, to taste
- 8 oz russet potatoes, peeled, diced
- 22 oz seafood stock
- 3 oz heavy cream
- 8 oz firm white fish, diced
- 6 oz bay scallops
- 10 oz large shrimp, raw, peeled, deveined
-
chopped parsley, to garnish
lub fresh chives, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1792.2 kJ / 428.4 kcal
- Białko
- 33.2 g
- Węglowodany
- 29.6 g
- Tłuszcz
- 19.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.2 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 1722 mg
Alternatywne przepisy
Crema de Malanga (Creamy Malanga Soup)
35 Min
Portuguese-Style Crème Brûlée
25 Min
Low Carb Cranberry Sauce
20 min
Cilantro Lime Jasmine Rice
35 Min
Broccoli Red Lentil Soup
25 Min
Summer Berry Pudding
24 Std.
Vietnamese Egg Coffee
10 Min
Boba Tea (Bubble Tea)
1 Std.
Steamed Crème Brûlée
4h 45min
Frijoles negros (Cuban-Style Black Beans)
5 Std. 20 Min
Chili Lime Steamed Corn
25 Min
Steak au Poivre
20 min