Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pico de Gallo
- 9 oz ripe tomatoes (approx. 2-3 tomatoes), deseeded and quartered
- 1 fresh jalapeño chili, stem removed, seeds optional
- 2 oz red onion
- 1 tbsp lime juice
- ½ tsp salt
Cashew Cream
- 3 ½ oz raw cashews
- 3 ½ oz pine nuts
- 5 oz water
- 2 oz lemon juice
- 1 - 2 pinches salt, to taste
Guacamole
- 2 avocados, flesh only
- 1 - 2 tsp lime juice
- 1 - 2 pinches salt
- 1 - 2 pinches ground black pepper
Assembly
- 5 oz grated vegan cheese
- 14 oz refried beans, canned
- ½ iceberg lettuce head, thinly sliced
- fresh cilantro leaves, to garnish
- tortilla chips, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1129.4 kJ / 269.9 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 17.1 g
- Tłuszcz
- 21.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 6.2 g
- Sód
- 412.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Roasted Red Pepper and Cashew Dip
5 Min
Berry Dream (TM6)
10 Min
Cucumber Salad with Dill and Yogurt Dressing (TM6)
10 Min
Potato Gratin
1 Std. 10 Min
Ratatouille Galette
1 Std. 30 Min
Broccoli Salad with Red Pepper and Pine Nuts (TM5/6 Metric)
10 Min
Grated Carrot Salad
10 Min
West African Peanut Soup with Chicken
50 Min
Broccoli Red Lentil Soup
25 Min
Chopped Cauliflower Chickpea Salad with Oregano Vinaigrette
20 min
Citrus Salad with Mint Vinaigrette
30 Min
Whole Lemon Olive Oil Bundt Cake
1 Std. 30 Min