Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 1 aubergine de belle taille
- 3 pincées de sel
- 1 gousse d'ail
- 25 g d'huile d'olive
- 250 g de coulis de tomates
- 1 c. à café d'origan déshydraté
- 100 g de jambon blanc, coupé en 8 rectangles (3 tranches environ)
- 125 g de mozzarella, coupée en tranches (0,5 cm)
- 3 feuilles de basilic frais, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 778 kJ / 186 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 622 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gratin d'aubergines et de tomates
2j 30 menit
Gratin de pâtes à la provençale
1 Std. 15 Min
Courgette façon pizza
40 min
Clafoutis de poivron rouge et jambon fumé
1j
Involtini d'aubergine à la tomate
1h 10 min
Parmigiana d'aubergine
1j 30 menit
Boulettes de porc, courgettes et sauce au yaourt
40 min
Rondelles d'aubergine façon minipizzas
45 Min
Poulet farci aux champignons et pommes de terre laquées
1j 30 menit
Muffins courgette et saucisse farcis
40 min
Tomates farcies au chèvre et au poulet
1j
Courgette farcie au jambon
50 menit