Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 feuille de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 2 œufs, blancs et jaunes séparés
- 2 citrons verts non traités, zeste et jus
- 60 g de sucre en poudre
- 10 feuilles de basilic frais, ciselées et un peu pour la finition
- 150 g de crème liquide entière
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 627 kJ / 150 kcal
- Białko
- 2.3 g
- Węglowodany
- 13.7 g
- Tłuszcz
- 9.3 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mousse de yaourt au citron
3h 20min
Mousse poire-caramel beurre salé
2h 30min
Mousse à l'abricot
2h
Mousse au citron et langues-de-chat au citron
3h 45min
Tarte au citron destructurée
20min
Mousse aux nectarines
2 godz. 45 min
Crème d'amande aux raisins
1 Std. 40 Min
Mousse au citron vert façon mojito
3u. 15min
Mousse framboise-noix de coco
2h 15 min.
Eclairs façon tarte citron
1h 15min
Mousses de framboises
1h 15min
Tarte au citron destructurée
20min