![Mousse citron vert-basilic Mousse citron vert-basilic](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/50D39E45-379A-4E26-B2C9-DEA606C02E19/Derivates/c0977ca0-44a5-47c6-86a9-9db4205bb82c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 feuille de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 2 œufs, blancs et jaunes séparés
- 2 citrons verts non traités, zeste et jus
- 60 g de sucre en poudre
- 10 feuilles de basilic frais, ciselées et un peu pour la finition
- 150 g de crème liquide entière
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 627 kJ / 150 kcal
- Białko
- 2.3 g
- Węglowodany
- 13.7 g
- Tłuszcz
- 9.3 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mousse aux nectarines
2h 45min
Sabayon au citron
15min
Soufflé glacé au Grand Marnier®
3 Std. 15 Min
Tarte au citron destructurée
20 Min
Crémeux au citron et suprêmes d'orange
35min
Mousse tropicale sans sucre ajouté
10min
Verrines à l'orange
1 Std. 15 Min
Mousse à l'abricot
3 godz. 30 min
Cheesecake fraise-citron vert
5 Std.
Cheesecake mangue, fruit de la Passion et citron vert
5 Std. 30 Min
Pannacotta au lemon curd
1 godz. 45 min
Mousse de fraise
4hod. 15min