![Pain au levain Pain au levain](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/91070DF7-B2E4-4D00-80A8-47389A3542F9/Derivates/A48BB453-A92E-4D50-9BB9-FB2A9C507CE4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g d'eau, et un peu pour la cuisson
- 25 g de levain biologique déshydraté
- 300 g de farine de blé biologique, type 55, pour le plan de travail
- 200 g de farine de blé semi-complet biologique, type 110
- 2 c. à café bombées de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1277 kJ / 29 kcal
- Białko
- 11.5 g
- Węglowodany
- 60.8 g
- Tłuszcz
- 1.3 g
Alternatywne przepisy
Pain de campagne
4 Std.
Pain viking au sésame
3 Std. 10 Min
Pain à la farine d'épeautre
3h
Pain complet ultra-moelleux
2 Std. 15 Min
Pain à la farine d'épeautre
4 Std.
Pain de seigle
5 godz.
Pain complet
5 godz.
Pain de seigle
2h 40 min
Pain au sarrasin et au blé semi-complet
4 Std.
Baguette tradition et baguette épi
5hod. 15min
Pain au levain biologique
5 godz. 5 min
Pain au levain
17h