Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g d'eau, et un peu pour la cuisson
- 25 g de levain biologique déshydraté
- 300 g de farine de blé biologique, type 55, pour le plan de travail
- 200 g de farine de blé semi-complet biologique, type 110
- 2 c. à café bombées de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1277 kJ / 29 kcal
- Białko
- 11.5 g
- Węglowodany
- 60.8 g
- Tłuszcz
- 1.3 g
Alternatywne przepisy
Pain à la farine d'épeautre
4 Std.
Pain au sarrasin et au blé semi-complet
4 Std.
Petits pains au muesli
1 Std. 40 Min
Pain de seigle
5h
Pain à la farine d'épeautre
3sa
Pain vapeur à l'épeautre
1j 30 menit
Pain aux châtaignes
3h 45min
Pain complet au muesli
4j 5 menit
Pain aux graines
5h
Pain au levain biologique
5h 5 min
Pain viking au sésame
3h 10min
Pain complet
5h