Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g de sel
- 300 g de farine de blé, type 55 biologique
- 100 g de farine de blé complet, biologique
- 250 g d'eau
- 150 g de levain biologique
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1018 kJ / 238 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 48.7 g
- Tłuszcz
- 1.2 g
- Błonnik
- 3.3 g
Alternatywne przepisy
Pain au sarrasin et au blé semi-complet
4h
Pain à la farine d'épeautre
4h
Pain de seigle
5h
Pain vapeur à l'épeautre
1 Std. 30 Min
Pain complet
5h
Pain au levain
17óra
Pain à la farine d'épeautre
3 Std.
Pain de seigle
2h 40min
Pain aux châtaignes
3h 45min
Pain viking au sésame
3 Std. 10 Min
Pain complet au muesli
4 Std. 5 Min
Pain au levain
8h