![Pain au levain biologique Pain au levain biologique](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/868D0D34-8956-4ED6-87BF-419B331553EE/Derivates/00585398-263D-40BB-B979-32188733DB26.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g de sel
- 300 g de farine de blé, type 55 biologique
- 100 g de farine de blé complet, biologique
- 250 g d'eau
- 150 g de levain biologique
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1018 kJ / 238 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 48.7 g
- Tłuszcz
- 1.2 g
- Błonnik
- 3.3 g
Alternatywne przepisy
Pain aux céréales
3h 30min
Pain complet
5 godz.
Pain à la farine d'épeautre
3 Std.
Pain de campagne
4h
Pain complet rapide
1小时 20 分钟
Pain viking au sésame
3 godz. 10 min
Pain à la farine d'épeautre
4h
Pain aux algues
2h 45min
Pain au levain
8h
Pain de seigle
2hod. 40min
Pain de seigle
5 godz.
Pain aux graines
5 godz.