Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 茶匙 太白粉
- ¼ 茶匙 鹽
- 1 大匙 蛋白
- 1 大匙 米酒
- 350 克 鱸魚 ,鱸魚排,切厚片
- 1820 克 水
- 30 克 蒜頭
- 15 克 薑
- 100 克 豬絞肉
- 2 大匙 辣椒油
- 1 茶匙 花椒粉
- 60 克 辣豆瓣醬
- 10 - 15 克 醬油 ,依個人口味調整
- 1 茶匙 糖
- 1 大匙 紹興酒
- 1 茶匙 香油
- 10 克 蔥 ,切蔥花
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 787.8 kJ / 193 kcal
- Białko
- 12.8 g
- Węglowodany
- 12.1 g
- Tłuszcz
- 13.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.6 g
- Błonnik
- 16 g
- Sód
- 995.1 mg