Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 克 水
- 130 克 紅蘿蔔 ,切塊(約3公分)
-
60
克 塊根芹菜 ,切塊
lub 60 克 西洋芹 ,取莖,切塊 -
25
克 新鮮巴西利葉 ,只取葉子
lub 25 克 西洋芹葉 -
1
塊 雞高湯塊
lub 1 茶匙 雞高湯醬 - 600 克 去皮去骨雞胸肉 ,切長條(5x2公分)
- ½ 茶匙 鹽 ,可多備一些調味用
- ¼ 茶匙 黑胡椒粉 ,可多備一些調味用
- 150 克 蘑菇 ,切片
- 30 克 麵粉
- 100 克 鮮奶油
- 1 茶匙 烏斯特調味醬 (opcjonalnie)
- 1 茶匙 檸檬汁
- 30 克 奶油 ,切塊
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1432 kJ / 342 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 3.1 g