Jeera rice (Cumin rice)

Jeera rice (Cumin rice)

4.8 54 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
2 portions

Składniki

  • brown onion cut into halves
    100 g
  • fresh long green chilli plus extra for garnishing
    1
  • ghee melted
    30 g
  • fresh curry leaves
    3
  • cumin seeds
    5 g
  • cinnamon quill broken into halves
    1
  • whole cloves
    2 - 3
  • basmati rice
    300 g
  • water
    1000 g
  • salt
    1 tsp
  • saffron (optional)
    1 - 2 pinches
  • fresh coriander leaves for garnishing

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1124.2 mg
Białko 12.6 g
Kalorie 2852.2 kJ / 679.1 kcal
Tłuszcz 17 g
Błonnik 5.4 g
Tłuszcz nasycony 10.2 g
Węglowodany 115.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...