Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g brown onion, cut into halves
- 1 fresh long green chilli, plus extra for garnishing
- 30 g ghee, melted
- 3 fresh curry leaves
- 5 g cumin seeds
- 1 cinnamon quill, broken into halves
- 2 - 3 whole cloves
- 300 g basmati rice
- 1000 g water
- 1 tsp salt
- 1 - 2 pinches saffron (optional)
- fresh coriander leaves, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2852.2 kJ / 679.1 kcal
- Białko
- 12.6 g
- Węglowodany
- 115.3 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.2 g
- Błonnik
- 5.4 g
- Sód
- 1124.2 mg