Risotto

Risotto

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 55 min
10 portions

Składniki

  • 1600 g d'eau
  • 2 c. à café bombée de fond de légumes ou de viande maison
    2 cubes de bouillon de légumes (pour 0,5l), ou de viande maison
  • 80 g de parmesan en morceaux (3 cm)
  • 60 g d'échalotes
  • 80 g de beurre en morceaux
  • 20 g d'huile d'olive
  • 640 g de riz risotto, type Carnaroli 14-15 minutes de cuisson
  • 120 g de vin blanc sec
  • 1 - 2 c. à café de sel selon vos goûts

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1006 mg
Białko 9 g
Kalorie 1812 kJ / 433 kcal
Tłuszcz 15 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Węglowodany 63 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...