Risotto

Risotto

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 55 min
10 portions

Składniki

  • d'eau
    1600 g
  • de fond de légumes ou de viande maison
    2 c. à café bombée
    2 cubes de bouillon de légumes (pour 0,5l), ou de viande maison
  • de parmesan en morceaux (3 cm)
    80 g
  • d'échalotes
    60 g
  • de beurre en morceaux
    80 g
  • d'huile d'olive
    20 g
  • de riz risotto, type Carnaroli 14-15 minutes de cuisson
    640 g
  • de vin blanc sec
    120 g
  • de sel selon vos goûts
    1 - 2 c. à café

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 433 kcal / 1812 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 63 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Sód 1006 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...