Risotto

4.2 24 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • de parmesan en morceaux (3 cm)
    40 g
  • échalote (env. 30 g)
    1
  • de beurre
    40 g
  • d'huile d'olive extra vierge
    10 g
  • de riz risotto, tout type (Carnaroli, Arborio par ex.), 14-15 minutes de cuisson (voir "Conseil(s)")
    320 g
  • de vin blanc sec
    60 g
  • d'eau
    820 g
  • cube de bouillon de volaille de viande ou de légumes
    1
    1 c. à café bombée de bouillon de viande en pâte, de viande ou de légumes
  • de sel selon vos goûts
    ½ - 1 c. à café

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 433 kcal / 1812 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 63 g
Błonnik 1.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...