Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 225 g di latte
- 10 g di lievito di birra fresco
- 40 g di zucchero
- 135 g di burro, morbido, in pezzi + q.b.
- 410 g di farina tipo 00 + q.b.
- 2 tuorli d'uovo
- 1 pizzico di sale
- 1 cucchiaino di scorza di limone tritata
- 150 g di confettura di prugne
- zucchero a velo, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1202 kJ / 287 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 49 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta di ciliegie e mandorle
1h
Torta all'uva rossa
1 Std. 40 Min
Plumcake colomba di Pasqua
2h
Focaccine con crema di mele e crumble
2h
Galette rustica alle ciliegie
2h
Rosette alle mele
3u. 30min
Girelle al Rum e arancia
7hod. 30min
Yogurt mousse cake all'arancia
17h 20min
Treccine al kefir
7hod. 30min
Treccia al latte
2h 30 min
Brioche francese al burro
5 Std. 40 Min
Crostata morbida alla ricotta e frutti di bosco
1h