Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 240 - 480 g di zucchero
- 150 - 300 g di succo di limone, spremuto fresco e filtrato
- 120 - 240 g di burro a pezzi
- 3 - 6 uova medie (circa 53-63 g l'una)
- Wartości odżywcze
- na 1300 g
- Kalorie
- 18977 kJ / 4530 kcal
- Białko
- 46 g
- Węglowodany
- 542 g
- Tłuszcz
- 238 g
- Tłuszcz nasycony
- 132 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 493 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Curd alle clementine
30 min
Croccante alle arachidi
1 godz. 30 min
Croccante alle mandorle
1 godz. 30 min
Miscela di farina con pomodorini secchi e aromi
10min
Lemon curd (di Luca Montersino)
25 min
Lemon meringue pie
3h
Salsa caramello al caffè
45 min
Crema al caramello salato
1 godz. 10 min
Caramello salato
1h
Panna cotta con salsa al caramello
6h 20min
Salsa al caramello (TM6)
1 godz. 30 min
Caramello liquido
35 min