Pastel Persa de zanahoria y coco

Pastel Persa de zanahoria y coco

4.8 40 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
12 rebanadas

Składniki

Pastel
  • 100 g de pistaches descascarillados sin sal
  • 220 g de zanahoria cortada en trozos
  • 150 g de mantequilla sin sal a temperatura ambiente
  • 200 g de azúcar
  • 4 huevos
  • 1 cdita de extracto de vainilla natural
  • 200 g de harina de almendras
  • 100 g de coco rallado sin azúcar
Crema de rosas
  • 300 g de crema para batir (30-40% grasa)
  • 30 g de azúcar
  • 2 - 3 cda de agua de rosas

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 rebanada

Białko 9 g
Kalorie 2081 kJ / 497 kcal
Tłuszcz 40 g
Błonnik 5 g
Węglowodany 24 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...