仔姜牛肉丝
TM6 TM5

仔姜牛肉丝

4.3 (7 ocen)

Składniki

  • 250 克 牛里脊 ,切丝
  • 1 茶匙 剁椒
  • 15 克 料酒 (约1汤匙)
  • 30 克 菜籽油
  • 2 根 新鲜小米椒
  • 2 瓣 蒜头
  • 10 克 辣豆瓣酱 ,选用郫县豆瓣酱
  • 120 克 泡姜 ,切丝水里浸泡10分钟沥干
  • 30 克 新鲜青辣椒 ,切丝
  • 10 克 糖 (约2茶匙)

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
1413 kJ / 338 kcal
Białko
28.8 g
Węglowodany
12.1 g
Tłuszcz
19.5 g
Tłuszcz nasycony
2.5 g
Błonnik
1.4 g
Sód
1152.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy