Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 克 牛里脊 ,切丝
- 1 茶匙 剁椒
- 15 克 料酒 (约1汤匙)
- 30 克 菜籽油
- 2 根 新鲜小米椒
- 2 瓣 蒜头
- 10 克 辣豆瓣酱 ,选用郫县豆瓣酱
- 120 克 泡姜 ,切丝水里浸泡10分钟沥干
- 30 克 新鲜青辣椒 ,切丝
- 10 克 糖 (约2茶匙)
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1413 kJ / 338 kcal
- Białko
- 28.8 g
- Węglowodany
- 12.1 g
- Tłuszcz
- 19.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 1152.5 mg