Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
粉丝蒸花蛤
- 50 克 粉丝 ,在水中泡软沥干后约重150克
- 250 克 蛤蜊 ,提前泡水吐沙
- 10 克 料酒
- 1 支 新鲜红辣椒 ,选美人椒,中等辣度,切段
- 1 汤匙 蚝油
- 15 克 蒜头 ,切末
- 1 茶匙 生抽
- 10 克 姜 ,切片
- 20 克 油
- 2 支 葱 ,切段
剁椒什锦菌菇
- 350 克 金针菇 ,切去根部,洗净沥干
- 80 克 新鲜黑木耳
- 80 克 胡萝卜 ,切块
- 3 汤匙 剁椒
花生莲藕排骨汤
- 500 克 猪肋排 ,切5厘米段,提前汆水沥干
- 400 克 莲藕 ,切块
- 50 克 花生仁
- 2 支 葱 ,打结
- 10 克 姜 ,切片
- 20 克 料酒
- 1200 克 水
- 1 汤匙 蚝油
- 1 汤匙 酱油
- 1 茶匙 麻油
- ½ 茶匙 花椒油
- 1 茶匙 冰糖粉
- 1 茶匙 醋
- 1 汤匙 枸杞
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1942.7 kJ / 464 kcal
- Białko
- 17.6 g
- Węglowodany
- 30.5 g
- Tłuszcz
- 33.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 5.5 g
- Sód
- 991.9 mg