Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 克 油
- 20 克 姜 ,切片
- 3 瓣 蒜头
- 2 根 葱 ,切段
- 2 颗 八角
- 2 支 干辣椒
- 500 克 鸭 ,洗净,切大块,5厘米左右
- 30 克 料酒
- 15 克 老抽
- 30 克 生抽
- 1 茶匙 盐
- 15 克 糖
- 250 - 300 克 热水
- 400 克 芋头 ,去皮,切块,2厘米左右
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1438 kJ / 344 kcal
- Białko
- 15.6 g
- Węglowodany
- 20.5 g
- Tłuszcz
- 22.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.5 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 1206 mg