Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 克 水
- 2 克 花椒 ,约¼茶匙
- 5 克 盐
- 10 克 料酒
- 400 克 鸡胸肉 ,2大块
- 2 瓣 蒜头
- 50 克 油辣子
- 10 克 花椒油
- 2 克 辣椒粉 ,或辣椒面,约¼茶匙
- 15 - 20 克 生抽
- 10 克 醋
- 适量 葱 ,切末
- 适量 香菜 ,切末
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 993.3 kJ / 237.4 kcal
- Białko
- 21.9 g
- Węglowodany
- 2.8 g
- Tłuszcz
- 14.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.3 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 931.9 mg