![Fajitas de tofu y verduras Fajitas de tofu y verduras](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/edfd0ff9-85e7-4f96-bf2a-9d08d3a3f65e/Derivates/57d82c8b-3cd9-402b-baed-20031141e433.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pico de gallo
- 1 diente de ajo, pelado
- 30 g de cebolla blanca
-
2
ramitas de cilantro fresco, sólo las hojas
lub 2 cditas de semillas de cilantro molidas - 1 chile jalapeño, sin semillas, picado
- 500 g de jitomate, sin semillas y en cubos
- 1 cdita de sal
Relleno vegano
- 40 g de cebolla blanca, en mitades
- 1 chile rojo, fresco, sin semillas, picado
- 40 g de aceite de oliva extra virgen
- 110 g de zanahoria, pelada y en bastones (4 cm x 1 cm)
- 120 g de pimiento rojo, en bastones (4 cm x 1 cm)
- 120 g de calabacita, en bastones (6 cm x 1 cm)
- 4 tortillas
- 300 g de tofu firme, en bastones (6 cm x 1 cm)
- hojas de cilantro, para decorar
- 4 cditas de piñón, tostado
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 1625.3 kJ / 388.5 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 57.3 g
- Tłuszcz
- 13.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 10.7 g
- Sód
- 1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Empanadas veganas de espirulina
40 Min
Medallones vegetarianos
1 godz. 10 min
Cocina en niveles: arroz, tofu y brócoli - Demo - presentadores
30 Min
Empanadas de lentejas y zanahoria con salsa schug
20 Min
Cassoulet vegetariano con legumbres
40 Min
Pay vegano de calabaza y verduras
1 Std. 20 Min
Queso Parmesano vegano
5min
Tostadas veganas
25 Min
Enchiladas poblanas veganas
40 Min
Ensalada de quinoa con tofu
55 Min
Tortitas de garbanzo
25 Min
Bowl de garbanzos con salsa de cacahuate (vegano)
40 Min