Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chips de camote y betabel
- 70 g de camote, cortado en rodajas
- 70 g de betabel, cortado en rodajas
- aceite de oliva, cantidad suficiente para rociar
- hojuelas de sal, cantidad suficiente para sazonar
Sopa
- 1 echalot (aprox. 30 g), la mitad
- 1 diente de ajo, pelado
- 30 g de aceite de oliva
- 400 g de coliflor, cortado en trozos
- 240 g de garbanzo cocido, escurrido
- 1 cdita de sal, al gusto
- 600 g de caldo de verduras
- 1 pizca de pimienta blanca molida
- 2 cdas de mezcla de semillas (p. ej. pepitas, linaza, ajonjolí o girasol), para decoración
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1460 kJ / 349 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 10.8 g
- Sód
- 1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de brócoli
15min
Crema de espinacas con nuez
20 min
Sopa de frijol con quinoa
1h
Sopa de berenjena asada
40min
Crema de coliflor con piñones
40min
Crema de brócoli y manzana verde
35 Min
Crema de betabel
40min
Crema de ejotes con verduras
35 Min
Sopa de flor de calabaza
35 Min
Sopa de garbanzo, kale y calabacita
30min
Sopa de chícharo y hierbabuena
30min
Sopa de acelgas con quinoa
1h