![Fougasse con masa madre Fougasse con masa madre](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/883f5269-10d3-4542-80e0-ccc1c0a93d90/Derivates/804d9371-a424-45a9-8c06-da83da78d5ee.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa madre de trigo
- 150 g agua
- 20 g de pie de masa de trigo
- 150 g de harina de fuerza
Masa principal
- 200 g de agua fría
- 400 g de harina de fuerza
- 1 trozo de levadura prensada fresca del tamaño de un guisante (1 g)
- 15 g de aceite de oliva (y algo más para engrasar)
- 2 cucharaditas de sal (10-12 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 3071 kJ / 734 kcal
- Białko
- 22.4 g
- Węglowodany
- 135.7 g
- Tłuszcz
- 9.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 1594.1 mg
Alternatywne przepisy
Mini baguettes rústicas
16h 30min
Baguettes parisiennes
15h 30 min
Pan de trigo con masa madre
15 Std.
Trenzas malteadas de semillas de amapola
15h 30 min
Panecillos de trigo y centeno con masa madre
15h 20 min
Triángulos de bretzel
3j
Pan Venecia
17h 10min
Chapata con masa madre
17 Std.
Pan de molde con masa madre
16h 45min
Pan persa (Naan barbari) - Irán
2 Std. 45 Min
Panecillos de agua
2h
Pan de espelta
2h 20min