Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa madre de trigo
- 150 g agua
- 20 g de pie de masa de trigo
- 150 g de harina de fuerza
Masa principal
- 200 g de agua fría
- 400 g de harina de fuerza
- 1 trozo de levadura prensada fresca del tamaño de un guisante (1 g)
- 15 g de aceite de oliva (y algo más para engrasar)
- 2 cucharaditas de sal (10-12 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 3071 kJ / 734 kcal
- Białko
- 22.4 g
- Węglowodany
- 135.7 g
- Tłuszcz
- 9.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 1594.1 mg
Alternatywne przepisy
Ensaimada de cabello de ángel (Islas Baleares)
11 godz.
Ensaimadas individuales
9 Std.
Cinnamon rolls de calabaza
2h 15 min.
Rosquillas de espelta y queso cremoso
50min
Pan rústico suizo (larga fermentación)
25 Std. 20 Min
Cinnamon rolls orange pie
5h 30min
Pan bendito de San Blas (Murcia)
4h
Toña alicantina (Comunidad Valenciana)
2h 30min
Pan pide turco (Pide ekmek) - Turquía
3 Std. 40 Min
Baguettes parisiennes
15ωρ. 30 λεπτ.
Panecillos de zanahoria y semillas
15u.
Kringle de cebolla y parmesano con masa madre
11h 15 min