Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Capa de menta
- 200 g de azúcar glas (y un poco más para espolvorear)
- 20 g de mantequilla a temperatura ambiente
- 20 g de leche evaporada
- ½ cucharadita de jarabe de menta (alimentario)
- 3 - 4 gotas de colorante alimentario verde
- 24 galletas digestive finas con cobertura de chocolate negro
Cobertura de chocolate
- 300 g de chocolate negro (85% de cacao)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 726 kJ / 173 kcal
- Białko
- 2.1 g
- Węglowodany
- 22.2 g
- Tłuszcz
- 8.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.9 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 62.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polos de semifrío de arándanos
8 godz. 30 min
Gominubes de limón
1 godz. 35 min
Hojaldre rápido
2h
Pastas sombreros de bruja
1 godz. 45 min
Cóctel de martini con rooibos especiado
1h 30min
Sándwich de nata
8h
Tarta de queso cremoso con hierbas
2 godz. 15 min
Tarta de queso con cerezas y fresas
5h 45 min
Boquerones marinados con sorbete de Bloody Mary
4 godz. 30 min
Mini cheesecakes de queso fresco con fresas
2h 45min
Ojos ensangrentados
4 godz. 30 min
Mousse tres chocolates
3h 15min