![Mousse de chocolate y caramelo salado Mousse de chocolate y caramelo salado](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/b676550d-e022-48c0-aa28-11356e068a5d/Derivates/7ccb1c9b-04d0-4939-b102-079eb09913d2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Caramelo
- 250 g de azúcar
- 90 g de jarabe de arce
- 80 g de mantequilla en trozos
- 200 g de nata (35% de grasa)
- 1 cucharadita sal
- 1060 g de agua
- 2 cucharaditas de zumo de limón
- 1 cucharada de vinagre
Mousse de chocolate
- 50 g de azúcar
- 200 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
- 100 g de nata (35% de grasa)
- 4 huevos
- 1 - 2 pellizcos sal
Montaje
- 100 - 150 g de nata montada para decorar
- 30 g de virutas de chocolate para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2120 kJ / 506 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Tłuszcz nasycony
- 17 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 289 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Minicheesecakes de chocolate blanco
8h 30 min
Tartaletas de chocolate y frutos secos
1 Std. 10 Min
Roscón tres chocolates
4 godz. 15 min
Mordiscos cristal al caramelo con crema de naranja
5 Std. 30 Min
Tarta de parmesano con fiambre de pavo y vegetales
20 min
Mini eclairs de frambuesa
3h
Salsa de caramelo
1h 30min
Crema de foie con huevo a baja temperatura
45min
Bocaditos de chocolate blanco y caramelo salado
1h 30min
Rollos de brioche salados
1 Std. 20 Min
Salsa de vainilla o Crema inglesa (Espesar)
15 Min
Lemon curd (Espesar)
20 min