Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Caramelo
- 250 g de azúcar
- 90 g de jarabe de arce
- 80 g de mantequilla en trozos
- 200 g de nata (35% de grasa)
- 1 cucharadita sal
- 1060 g de agua
- 2 cucharaditas de zumo de limón
- 1 cucharada de vinagre
Mousse de chocolate
- 50 g de azúcar
- 200 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
- 100 g de nata (35% de grasa)
- 4 huevos
- 1 - 2 pellizcos sal
Montaje
- 100 - 150 g de nata montada para decorar
- 30 g de virutas de chocolate para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2120 kJ / 506 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Tłuszcz nasycony
- 17 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 289 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème brûlée de chocolate blanco
3h 15min
Tarta con crema de vainilla y salsa de caramelo
3h
Rocas de chocolate heladas
1 Std. 20 Min
Eton mess (postre inglés de merengue, fresa y nata)
7h 40min
Triffle de chocolate, crema de queso y fresas
2h
Pastel de crema bávara de yogur y naranja
13 Std. 30 Min
Brownies de café
1 godz. 45 min
Profiteroles de tiramisú
4 Std.
Caramelos de toffee
2h
Tarta de crema pastelera y fresas
2 godz. 15 min
Cheesecakes al vapor
4 Std.
Tarta adikosh
2h