Bollos de nata con crema de avellana

Bollos de nata con crema de avellana

4.6 13 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 4 godz. 50 min
14 unidades

Składniki

Bollos
  • 320 g de nata (35% de grasa)
  • 10 g de levadura prensada fresca
  • 30 g de azúcar
  • 30 g de mantequilla en 3-4 trozos
  • 500 g de harina de fuerza
  • 1 huevo
  • 10 g de sal
  • 250 g de agua
  • 20 g de zumo de limón
Crema de avellanas y chocolate
  • 120 g de chocolate negro (70% de cacao) en trozos
  • 80 g de avellanas tostadas
  • 10 g de cacao puro en polvo
  • 110 g de nata (35% de grasa)
  • 200 g de leche condensada
  • 1 - 2 cucharaditas de azúcar

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 unidad

Sód 238 mg
Białko 8.4 g
Kalorie 1652.7 kJ / 395 kcal
Tłuszcz 22 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 11.2 g
Węglowodany 42.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...