Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 tiras de piel de limón
- 10 ramitas de perejil fresco (solo las hojas)
- 6 - 8 dientes de ajo
- 20 g de aceite de oliva virgen extra
- 400 g de langostinos crudos medianos pelados
- 30 g de brandy
- 3 - 4 pellizcos de sal en escamas® Maldon®
- 3 - 4 pellizcos de guindilla seca desmenuzada
- 30 g de nata (35% de grasa)
- 20 g de zumo de limón
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 747 kJ / 179 kcal
- Białko
- 23.11 g
- Węglowodany
- 2.49 g
- Tłuszcz
- 8.41 g
- Błonnik
- 0.18 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Calamares en escabeche rojo
55 min
Almejas con salsa de azafrán
30 min
Puerros con langostinos en salsa de verde de cebolleta
1h 30 min
Arroz al azafrán con mejillones
1h
Patatas con almejas
40 Min
Mariscada
3h 30 min
Curry de almejas y langostinos para dos
55 min
Chipirones a la marinera
25 min
Revolconas con pulpo
45 min
Langostinos con salsa de ostras
1h
Gambas al ajillo
15min
Risotto de calamares y langostinos
1h