Urządzenia i Akcesoria
Grzaniec pomarańczowo-jabłkowy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 szklanki
Składniki
-
2 pomarańcze czerwone lub pomarańczowe (1 bez pestek i białych błonek (albedo), pokrojona na kawałki, 1 pokrojona w plastry, do dekoracji)
-
10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego na 3 mm plastry
-
500 g soku jabłkowego
-
150 g soku z winogron, jasnego150 g białego wina, wytrawnego
-
100 g rumu (opcjonalnie)
-
50 - 100 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
2 - 4 laski cynamonu przełamane na pół, plus dodatkowa ilość do dekoracji (patrz wskazówka)
-
4 goździki
-
1 - 2 gwiazdki anyżu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 szklankę
Sód
14.9 mg
Białko
1 g
Kalorie
838.9 kJ /
200.5 kcal
Tłuszcz
0.4 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
43.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
GRZAŃCE
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Grzane białe wino
20 min
Grzane wino cytrusowe
25 min
Grzaniec wiśniowy
15 min
Grzane piwo
15 min
Grzaniec cytrynowy
20 min
Gorący napój z whisky (Hot Toddy)
10 min
Grzaniec z Aperolem®
25 min
Zimowy poncz
20 min
Grzaniec z rumem (Glühwein)
20 min
Grzaniec gruszkowy
30 min
Bezalkoholowy grzaniec pomarańczowo-jabłkowy
30 min
Korzenna herbata z wanilią i malinami
25 min