Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g wody
- 35 - 70 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
- 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 100 g banana, dojrzałego, pokrojonego na kawałki
- 100 g truskawek, świeżych, przekrojonych na pół
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 225 kJ / 53.8 kcal
- Białko
- 0.3 g
- Węglowodany
- 13.8 g
- Tłuszcz
- 0.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 3.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Jogurtowe lody z owocami jagodowymi
8h 10min
Dżem truskawkowy (z cukrem żelującym 3:1)
1 Std.
Owocowe lody na patyku
5 godz. 50 min
Tort z niespodzianką
12 godz.
Kolorowe lody na patyku
5 godz. 30 min
Sorbet truskawkowo-arbuzowy
5 godz. 25 min
Czekoladowa gąsienica
3 godz. 15 min
Czekoladki z orzechami
1 Std. 30 Min
Lody bananowe (jednoskładnikowe)
8 godz. 5 min
Dżem truskawkowy (z cukrem żelującym 2:1)
1 Std.
Ciastka „kwiatki” na patyku
2 Std. 5 Min
Lody truskawkowo-jogurtowe
25 min