Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 repollo liso blanco (aprox. 600 g)
- 8 g de sal
- 1 cucharadita de bayas de enebro
- 2 cucharaditas de comino en grano
- 5 clavos enteros
- 250 g de agua
- 30 g de zumo de limón
- Wartości odżywcze
- na 600 g
- Kalorie
- 627 kJ / 150 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 15 g
- Sód
- 1.4 mg
Alternatywne przepisy
Mantequilla de polenta vegana
25min
Verduras fermentadas en conserva
64h 20min
Concentrado de caldo de verduras de aprovechamiento
45min
Zanahorias fermentadas
84h 30min
Remolacha fermentada
72h
Salsa de tomate estilo italiano
35min
Hojas de repollo rellenas de mijo con salsa de setas
1 Std. 40 Min
Tahini - Oriente Próximo
20min
Babaganush
2h
Queso vegano al horno con pipas de girasol
40min
Paté de berenjena (Baba ganush) - Líbano
2h 10min
Mantequilla clarificada (Ghee) - Subcontinente indio
35min