![Verrine de coques, blé et petits pois Verrine de coques, blé et petits pois](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/48c1b43d-4359-4022-849d-8b175a6b08a8/Derivates/97c8a566-deb6-465d-a687-8d8973d06978.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g d'eau
- 2 pincées de sel
- 125 g de blé précuit, type Ebly®
- 200 g de petits pois frais
- 500 g de coques fraîches, préalablement dégorgées
- 15 brins de ciboulette fraîche, ciselés
- 100 g de crème liquide 35% m.g.
- 30 g de jus de citron
- 100 g de tomates cerise, coupées en quatre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 902.2 kJ / 215.2 kcal
- Białko
- 14.2 g
- Węglowodany
- 19.2 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Błonnik
- 8.5 g
- Sód
- 187.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soupe fraise-melon à la crème de cassis
2h 10 min
Mousses glacées au café et à la cardamome
10 min
Crème à la pistache (sans lactose et sans gluten)
Brak ocen
Chocolat chaud des Incas
40 Min
Confiture orange & Campari
1 Std. 35 Min
Gaspacho aux tomates et yaourt
13 Std. 15 Min
Soupe froide de légumes et salade
1 Std. 5 Min
Nage de médaillons de plie
Brak ocen
Crème brûlée
4 Std. 50 Min
Blinis de pomme de terre au saumon fumé
35 Min
Soupe froide au cresson et tartines de tapenade
1 Std.
Aumônière de crêpe poire-banane, sauce chocolat
1 Std.