Wersje kompatybilne
Baccalà mantecato con polenta (Bimby Friend)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g di olio di semi di arachidi
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di farina di mais bramata
- 500 g di baccalà senza pelle, dissalato e a pezzi (2-3 cm)
- 1000 g di latte intero
- 80 g di cipolla tagliata a fette sottili
- 1 foglia di alloro fresca
- 1 spicchio di aglio
- 1600 g di acqua
- 1 cucchiaio di sale grosso
-
1
cucchiaio di olio extravergine di oliva
lub 25 g di burro - 1 pizzico di sale (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1603.5 kJ / 383.2 kcal
- Białko
- 17.7 g
- Węglowodany
- 37.5 g
- Tłuszcz
- 19.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.9 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 51.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di pane, cavolo nero e Fontina
1 godz. 30 min
Faraona ripiena di salsiccia e nocciole con purè di patate
2h 30min
Baccalà alla veneziana con polenta
1 godz. 45 min
Cracker di riso con baccalà mantecato
50 min
Zabaione con crumble di frutta secca
1h
Cous cous con moscardini e olive
1h
Petto d'anatra sottovuoto con salsa alle ciliegie
2h 40min
Capesante su purea di sedano rapa con verza croccante
1h
Tonno di coniglio
48h
Baccalà mantecato e rapa rossa di Antonia Klugmann
1 godz. 30 min
Crostini di polenta bianca con baccalà mantecato
1h
Baccalà mantecato alla veneziana
40 min