Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Baccalà
- 70 g di olio di semi di arachidi
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di baccalà senza pelle, dissalato e a pezzi (4-5 cm)
- 500 g di latte intero
- 60 g di cipolla tagliata a fette sottili
- 1 foglia di alloro fresca
- 1 spicchio di aglio
- 1 pizzico di sale (opcjonalnie)
Rapa rossa
- 500 g di acqua
- 3 rape rosse, 2 tagliate a spicchi e 1 tagliata a fettine sottilissime
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1363 kJ / 325.8 kcal
- Białko
- 10.9 g
- Węglowodany
- 7.4 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.1 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 1.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema di cavolo nero e cannellini
50 min.
Vellutata di zucca e scampi
2 godz.
Crostini di polenta bianca con baccalà mantecato
1h
Vellutata di porri e carciofi con crostini saporiti
45 min
Zuppa di sedano rapa e porri con funghi
30 Min
Baccalà al Varoma su vellutata di cavolo romano
40 Min
Capesante su purea di sedano rapa con verza croccante
1h
Baccalà mantecato con polenta (Bimby Friend)
1h
Crudo & cotto di salmone con zucchine marinate e zabaione salato (di Mirko Ronzoni)
2h 25min
Cracker di riso con baccalà mantecato
50 min.
Baccalà mantecato alla veneziana
40 Min
Baccalà alla veneziana con polenta
1u. 45min