Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Baccalà
- 70 g di olio di semi di arachidi
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di baccalà senza pelle, dissalato e a pezzi (4-5 cm)
- 500 g di latte intero
- 60 g di cipolla tagliata a fette sottili
- 1 foglia di alloro fresca
- 1 spicchio di aglio
- 1 pizzico di sale (opcjonalnie)
Rapa rossa
- 500 g di acqua
- 3 rape rosse, 2 tagliate a spicchi e 1 tagliata a fettine sottilissime
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1363 kJ / 325.8 kcal
- Białko
- 10.9 g
- Węglowodany
- 7.4 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.1 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 1.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vellutata di zucca e scampi
2h
Petto d'anatra sottovuoto con purè di carote arrostite
3h 45min
Baccalà alla veneziana con polenta
1h 45 min
Cracker di riso con baccalà mantecato
50 min
Sfoglie di mais con quenelle di baccalà e acciughe
1h 30min
Petto d'anatra all'arancia sottovuoto con crema zabaione
2u. 5min
Crostini di polenta bianca con baccalà mantecato
1h
Insalata di baccalà sottovuoto
1h
Sformatini di carciofi con salsa allo zafferano
1h
Baccalà mantecato alla veneziana
40 min
Baccalà mantecato con polenta (Bimby Friend)
1h
Crema di topinambur e tartufo
55 min