Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di farina di castagne
- 80 g di farina di riso + q.b.
- 150 g di zucchero di canna
- 3 uova
- 1 tuorlo
- 125 g di yogurt di soia
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
- 40 g di olio di semi di girasole + q.b.
- 1 pizzico di sale
- 100 g di castagne cotte e pelate
- zucchero a velo, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 854.5 kJ / 204.2 kcal
- Białko
- 4.2 g
- Węglowodany
- 33.5 g
- Tłuszcz
- 6.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 421.5 mg
Alternatywne przepisy
Pane di grano saraceno a fermentazione naturale (senza glutine)
25h
Pagnotta ai semi senza glutine
2h
Sospiri sardi (senza glutine)
1h
Plumcake datteri, mele e noci (senza glutine)
1 godz. 30 min
Torta di carote con farina di riso
1h
Torta della nonna (senza glutine e senza lattosio)
2h
Torta alle mandorle e carote
1h 5min
Torta alle nocciole senza farina
55 min
Torta di mele (senza glutine) di Damiano Carrara
4h 30min
Torta soffice alle mandorle (senza glutine)
45 min
Biscotti alle mandorle (senza glutine)
30 min
Torta di nocciole piemontese con zabaione
1 godz. 30 min