Osłona noża miksującego jest potrzebna.

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest osłona noża miksującego. Dowiedz się więcej

Manzo ai carciofi e olive a Cottura Lenta
TM6

Manzo ai carciofi e olive a Cottura Lenta

4.4 (13 ocen)

Składniki

  • 800 g di spalla di manzo a fette
  • 50 g di farina tipo 00
  • 1 ¼ cucchiaino di sale + q.b.
  • ½ cucchiaino di pepe nero macinato
  • 150 g di cipolla, a fette sottili
  • 1 spicchio di aglio, affettato
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 740 g di brodo di carne
  • 2 foglie di basilico fresco
  • 1 rametto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate + q.b.
  • 1 cucchiaino di origano secco
  • 400 g di cuori di carciofo, in scatola, in quarti
    lub 400 g di cuori di carciofo, congelati
  • 170 g di oliva Kalamata denocciolata
  • 1 cucchiaio di amido di mais (maizena)
  • 1 cucchiaio di acqua

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2243 kJ / 536 kcal
Białko
49 g
Węglowodany
30 g
Tłuszcz
28 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Błonnik
12 g
Sód
2028 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy