Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti Vongole
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 portions
Składniki
-
water cold, for purging
-
fresh clams1000 g
-
water1900 g
-
dried spaghetti (cooking time 11 minutes)320 g
-
fresh parsley leaves only (approx. 20 g)1 bunch
-
fine sea salt plus extra for seasoning1 tsp
-
extra virgin olive oil60 g
-
garlic cloves2
-
dried chilli flakes1 tsp
-
dry white wine50 g
-
ground black pepper to taste
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
795.5 mg
Białko
34.3 g
Kalorie
2510 kJ /
600.5 kcal
Tłuszcz
21.5 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
3.3 g
Węglowodany
30.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Prawn Dumplings
1 godz. 15 min
Stuffed Chicken and Glazed Potatoes
1 godz. 30 min
Mussels with Garlic Sauce
2 godz. 40 min
Yu wan tang (fish ball soup)
40 min
Bibimbap
55 min
Beef Noodle Pho
45 min
Vietnamese Meatballs with Chilli Sauce
25 min
Angolan fish stew (Calulu)
50 min
Salmon Tartare
25 min
Coconut Lassi
5 min
Tempeh Bolognaise
30 min
Seafood Rice
Brak ocen