Spaghetti Vongole

Spaghetti Vongole

4.3 8 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • water cold, for purging
  • fresh clams
    1000 g
  • water
    1900 g
  • dried spaghetti (cooking time 11 minutes)
    320 g
  • fresh parsley leaves only (approx. 20 g)
    1 bunch
  • fine sea salt plus extra for seasoning
    1 tsp
  • extra virgin olive oil
    60 g
  • garlic cloves
    2
  • dried chilli flakes
    1 tsp
  • dry white wine
    50 g
  • ground black pepper to taste

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 600.5 kcal / 2510 kJ
Białko 34.3 g
Tłuszcz 21.5 g
Węglowodany 30.6 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 3.3 g
Sód 795.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...